Novi poslovi u Norveškoj i Švedskoj

11.02.2019.

Norveški Statnett, renomirana kompanija za prijenos električne energije, poslala je obavijest kako je, nakon evaluacijskog procesa, ponuda tvrtke Dalekovod d.d. odabrana kao najkvalitetnija prema kriterijima natječaja za izgradnju 420 kV dalekovoda Lyse – Fagrafjell u dužini 67 km.
Projekt uključuje i demontažu postojećih 300kV i 132 kV vodova u dužini 53 km te prolazi preko dva fjorda, Lysefjorden i Hogsfjorden, što predstavlja novu priliku za dokazivanje ekspertize kompanije na zahtjevnim terenima. Vrijednost radova je više od 44 milijuna eura, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne investicijske odluke kompanije Statnett.
Istovremeno, potpisan je i novi ugovor s tvrtkom Ellevio AB, vlasnikom distribucijske mreže u Švedskoj. Ugovor, vrijedan više od 5,5 milijuna eura, za izgradnju 145 kV dvoda Forshult – Bosjön – Kalhyttan, nastavlja suradnju s investitorom započetu krajem 2018. na obnovi 72,5 kV mreže. Gradnja novog 145 kV voda na mjestu postojećeg, u dužini 44 km između gradova Rada i Filipstad, ima svrhu pojačavanja energetske mreže na tom području.
vrh stranice